Wat zit er in Motilium?

Published by Charlie Davidson on

Wat zit er in Motilium?

Motilium bevat domperidone, een geneesmiddel dat de symptomen van misselijkheid en braken vermindert. MOTILIUM wordt gebruikt voor het verlichten van de symptomen van misselijkheid en braken, zwaarte-of opgeblazengevoel, een vervelend gevoel in de bovenbuik of bij terugvloei van maaginhoud naar de slokdarm.

Waar is Motilium voor?

Domperidon opent de doorgang van de maag naar de darmen en stimuleert de bewegingen van de maag en darmen. Hierdoor raakt uw maag eerder leeg en komt het voedsel sneller in de darmen terecht. Daardoor verminderen misselijkheid en braakneigingen. De tabletten en drank beginnen na 15 tot 30 minuten te werken.

Hoeveel Motilium instant mag je nemen?

Volwassenen en adolescenten (vanaf 12 jaar met een gewicht van 35 kg of meer) Tabletten: Één tablet van 10 mg, maximaal 3 maal per dag, met een maximale dosis van 30 mg per dag.

Hoe gebruik je Motilium?

Motilium-tabletten werken het beste wanneer u ze 15 tot 30 minuten voor het eten inneemt en, als het nodig is, voor het slapengaan. Wanneer u dit niet heeft gedaan en pas tijdens of na het eten de klachten krijgt, dan mag u de tabletten alsnog innemen.

Waarom Motilium op voorschrift?

Het oorzakelijk verband met het gebruik van domperidon werd als “mogelijk” omschreven. Een commissie van het fagg adviseerde in april om geneesmiddelen met domperidon op medisch voorschrift te brengen, omdat het gebruik ervan direct of indirect gevaar kan opleveren, zelfs bij correct gebruik.

Wat kost Motilium?

Kosten

DDD Gemiddelde prijs per dag per week per maand per half jaar
GENERIEK, SMELTTABLET 10 mg 30 mg € 0,45 3,15 13,50 81,90
GENERIEK, TABLET 10 mg 30 mg € 0,34 2,38 10,20 61,88
MOTILIUM, SUSPENSIE VOOR ORAAL GEBRUIK 1 mg / ml 30 mg € 1,28 8,96 38,40 232,96

Waar is domperidon voor?

Domperidon stimuleert de bewegingen van de maag en het eerste deel van de darmen en versnelt de passage van voedsel van de maag naar de darmen. Artsen schrijven het voor bij misselijkheid en braken.

Hoeveel Domperidon mag je nemen per dag?

De aanbevolen dosering is: Volwassenen en adolescenten (ouder dan 12 jaar en met een lichaamsgewicht van 35 kg of meer): Drie- tot viermaal per dag 1 tot 2 tabletten, dus maximaal 8 tabletten per dag.

Is Motilium goed voor diarree?

Dit middel vermindert de diarree, maar kan ook obstipatie geven. Bij kinderen onder de 8 jaar wordt dit afgeraden vanwege de kans op ernstige verstopping. Middelen zoals domperidon (Motilium) werden in het verleden veel gebruikt, maar worden nu afgeraden.

Kan je Motilium zonder voorschrift?

Geneesmiddelen die domperidon bevatten, zoals het maagmedicijn Motilium en het middel tegen reisziekte Touristil, zijn vanaf morgen alleen nog op medisch voorschrift te verkrijgen.

Kan je Motilium kopen zonder voorschrift?

‘Motilium is verkrijgbaar in de apotheek zonder voorschrift.

Is domperidon hetzelfde als Motilium?

Domperidon is sinds 1978 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar onder de merknaam Motilium en als het merkloze Domperidon. Het is te verkrijgen in tabletten, smelttabletten en drank.

Categories: Blog