Wat is isolerende raamfolie?

Published by Charlie Davidson on

Wat is isolerende raamfolie?

Isolerende raamfolie is plastic folie die je voor je ramen plakt, met een stukje lucht ertussen. Dit wordt ook wel kozijnfolie genoemd. Je creëert daardoor een extra isolerende laag. Daardoor krijgt enkel glas bijna de kwaliteit van dubbel glas, of dubbel glas bijna de kwaliteit van HR-glas.

Hoe isoleer je ramen?

Er zijn vier verschillende manieren om de isolatie van jouw ramen of deuren te verbeteren:

  1. tochtbanden en tochtstrips aanbrengen,
  2. voorzetraam plaatsen,
  3. isolatiefolie aanbrengen,
  4. raam- en deurkozijn vervangen (incl. HR++ glas).

Hoe goed werkt zonwerende raamfolie?

Op dubbelglas houdt deze glasfolie gemiddeld 75% van de zonnewarmte tegen. Dezelfde folie maar dan binnen gemonteerd – de Silver 35 – houdt ongeveer 55% van de zonnewarmte tegen. Nu geeft 57% op zich wel een goed resultaat maar 75% is toch beter.

Waar kan ik goedkope raamfolie kopen?

Je shopt het bij Kwantum! Raamfolie, ook wel glasfolie genoemd, is een ideale toevoeging voor ieder raam.

Waar kan je raamfolie kopen?

Bij Praxis kun je terecht voor een ruim assortiment aan decoratieve raamfolie met bijzondere prints en motieven.

Wat te doen bij enkel glas?

De mogelijkheden om enkel glas te isoleren zijn:

  1. isolatiefolie plakken.
  2. voorzetraam plaatsen.
  3. dikke en afsluitende gordijnen ophangen.
  4. noppenfolie plaatsen.
  5. speciaal isolerend enkel glas laten plaatsen.

Is raamfolie isolerend?

Raamfolie isoleert een stuk minder goed dan HR++ glas en triple glas. Het geeft dus minder comfort en je bespaart (veel) minder op je energieverbruik. Kozijnfolie is wel veel goedkoper: als je het zelf aanbrengt, kost het maar € 2,50 per vierkante meter.

Kan raamfolie op enkel glas?

Raamfolie kun je alleen gebruiken bij enkel glas en dubbel glas. Combineer het niet met HR of HR++ glas: dit glas heeft al een warmtereflecterende laag en de folie kan dan thermische breuken in het glas veroorzaken.

Wat is HR ++ glas?

HR++ isolatieglas (Hoog Rendementsglas) is isolerend dubbelglas, bestaande uit twee platen glas die door een zogenaamde afstandhouder aan de rand van het glas uit elkaar worden gehouden. Hoe goed HR++ isoleert kunt u aflezen aan de Ug-waarde in de tabel hieronder. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie.

Welke raamfolie is goed?

Als het aankomt op het kopen van raamfolie is er eigenlijk maar één merk wat echt het beste is. Dit merk is Squid. Dit merk staat bekend om het feit dat zij alleen de beste kwaliteit materialen gebruiken. Door deze hoogwaardige kwaliteit weet je zeker dat jouw raamfolie erg lang op de ramen zal blijven zitten.

Welke zonwerende folie is goed?

Spiegelfolie, de meest effectieve zonwerende folie! Zonwerende raamfolie houdt deze warmte tegen. Direct na het aanbrengen van de folie merkt u het verschil in het doorstromen van warmte. Deze glasfolie bevat speciale metaaldeeltjes welke de UV- en infraroodstraling reflecteren en daardoor tegenhouden.

Categories: Blog