Welke documenten nodig om auto in te schrijven?

Published by Charlie Davidson on

Welke documenten nodig om auto in te schrijven?

Om uw aanvraag tot inschrijving te krijgen, moet er een administratieve technische controle gebeuren, zonder de caravan. Wat hebt u nodig: het tweedelig kentekenbewijs van de vorige eigenaar, het gelijkvormigheidsattest, het laatste certificaat van de technische controle en het het identificatierapport (MTM).

Wat is de inschrijvingsdatum van uw voertuig?

De datum eerste ingebruikname, ook wel datum eerste inschrijving of indienststelling genoemd kan je terugvinden op je kentekenbewijs of op je aanvraag tot inschrijving voertuig.

Hoe lang duurt aanvraag tot inschrijving voertuig?

Je moet in het bezit zijn van een inschrijvingsbewijs om de eerste keer de baan op te mogen met je nieuwe wagen. Het is dus belangrijk om vóór dat moment jouw wagen in te schrijven. Denk eraan dat het tot 24 uur kan duren voor je jouw inschrijvingsbewijs en nummerplaat ontvangt.

Wie kan voertuig inschrijven?

Het formulier “aanvraag tot inschrijving” Elk motorvoertuig (en zijn aanhangwagen waarvan de maximale toegelaten massa meer dan 750 kg bedraagt) moet, vooraleer het op de openbare weg mag rijden, eerst in het “repertorium van de voertuigen” van de DIV ingeschreven worden.

Welke documenten nodig voor inschrijving oldtimer?

Welke document zijn nodig om een oldtimer in te schrijven?

  • Het roos formulier ‘Aanvraag tot inschrijving van een voertuig’
  • Het gelijkvormigheidsattest, indien bestaande voor dit voertuig.
  • Eventueel, maar niet verplichtend, zal hij u het oude inschrijvingsbewijs overhandigen.

Welke gegevens nodig voor verzekering auto?

Kenteken + NAW-gegevens De verzekeraar zal vragen om je voornaam, achternaam, woonadres met bijbehorende postcode, telefoonnummer, e-mailadres en bankrekeningnummer. Zelfs als je per automatische incasso betaalt, heeft een verzekeraar jouw rekeningnummer nodig.

Wat doen bij verlies kentekenbewijs?

Als je het inschrijvingsbewijs van je voertuig verloren bent, kan je een attest van verlies aanvragen bij de lokale politie. Het inschrijvingsbewijs bestaat uit twee delen, je knipt dit zelf in twee van zodra je dit ontvangt. Eén deel bewaar je thuis, het andere deel bewaar je in je voertuig.

Is kentekenbewijs inschrijvingsbewijs?

Het kentekenbewijs (=inschrijvingsbewijs) is een roze of zandkleurig document van formaat A4 (voor de voertuigen ingeschreven na 15/01/2011). Dit document levert het bewijs dat uw voertuig ingeschreven is bij de DIV (Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen).

Hoe lang duurt het voor nummerplaten?

De wachttijd voor een nummerplaat aanvragen is 24 tot 28 uur. Uw nieuwe nummerplaat en het inschrijvingsbewijs wordt bezorgd door uw postbode (Bpost). De kosten hiervan zijn €30,-.

Hoe lang duurt aanvraag nummerplaat brommer?

Ontvang uw nummerplaat thuis Één dag na de inschrijving door uw verzekeraar komt de post- bode bij u thuis langs om uw nummerplaat en kentekenbewijs te overhandigen. Zorg ervoor dat u 42 euro cash en gepast kunt betalen aan de postbode. Daarna hoeft u alleen nog de nummer- plaat aan uw voertuig te bevestigen.

Wie schrijft de auto in?

Hoe werkt het? Koopt u een nieuwe auto of motor, dan krijgt u van de verkoper (garagehouder of particulier) het roze formulier aanvraag om een inschrijving van een voertuig. Hij handelt samen met u de aanvraag af en schrijft uw voertuig online in bij de DIV (Dienst Inschrijvingen van Voertuigen).

Wat kost het om een auto in te schrijven?

> Hoeveel kost een nieuwe inschrijving? Het kentekenbewijs en de nieuwe nummerplaat in Europees formaat kosten 30 euro. Dat bedrag betaalt u aan bpost wanneer de postbode de nummerplaat aflevert.

Wat is de inschrijving van een voertuig?

Inschrijving van voertuigen. De Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) is verantwoordelijk voor de inschrijving van motorvoertuigen, motorfietsen en aanhangwagens van meer dan 750 kg.

Hoe kan ik een voertuig online inschrijven?

Hoe een voertuig inschrijven? Online via WebDIV. Het is verplicht om een voertuig dat in België gekocht is of een tweedehandsvoertuig dat voordien in België ingeschreven was online (via WebDIV) in te laten schrijven. Vul het roze formulier ‘Aanvraag tot inschrijving van een voertuig’ in.

Wat is de inschrijving van motorvoertuigen?

De Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) is verantwoordelijk voor de inschrijving van motorvoertuigen, motorfietsen en aanhangwagens van meer dan 750 kg.

Wanneer moet u een voertuig inschrijven bij de DIV?

Voor de inschrijving van een voertuig dat u gekocht hebt in het buitenland, moet u eerst naar een douanekantoor. Na de inschrijving van uw voertuig . Na de inschrijving van uw voertuig bij de DIV ontvangt u: uw inschrijvingsbewijs dat u altijd aan boord van uw voertuig moet bewaren. via bpost uw officiële nummerplaat (kostprijs 30 euro)

Categories: Helpful tips