Care sunt Diferentele dintre motorul Otto si motorul diesel?
Care sunt Diferentele dintre motorul Otto si motorul diesel?
Diferentele dintre motorul Otto si motorul Diesel. Pentru inceput vom incepe cu putin istorie ca sa stim cum au aparut prima data aceste doua motoare. Incepem cu motorul Otto.
Cand a fost inventat motorul Otto?
Acest motor a fost inventat de Nikolaus August Otto in anul 1854, dar lucrul mai important este faptul ca Nikolaus Otto a inventat ciclul motor Otto, practic el a inventat prima data motorul cu ardere interna. Ciclul motor Otto este compus din 4 timpi:
Cine a conceput motorul diesel?
Rudolf Diesel a conceput motorul diesel ca o alternativa mai accesibila pentru intreprinzatorii particulari avand in vedere dimensiunile variabile si costul scazut al motorului si al carburantului, fata de motoarele cu aburi care aveau un randament foarte scazut.
Cine este inventatorul motorului diesel?
Motorul Otto este denumit astfel dupa numele inventatorului sau Nikolaus August Otto, iar motorul Diesel dupa in aceeasi maniera dupa numele inginerului german de origine franceza Rudolf Diesel. Motorul Diesel este folosit pentru generatoare de energie electrica, de asemenea el este utilizat si la camioane si autobuze precum si in unele automobile.
Ce sunt avantajele unui motor diesel?
Avantajele unui motor diesel sunt cuplul mare si consumul scazut, lucru care-l face mai rentabil pe termen lung daca faceti multi km. Deci in principal diferentele dintre cele doua motoare sunt: modul de aprindere a combustibilului, putere sau forta pe care acestea o dezvolta si scopul pentru care sunt folosite.
De ce motorul diesel este similar cu benzina?
Motorul diesel este foarte asemanator cu cel pe benzina, doar ca la acesta combustibilul se aprinde multumita temperaturii ridicate creat de comprimarea aerului necesar arderii si nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar (cum e in cazul motorului Otto care foloseste o bujie electrica).
Ce este diferenta dintre motoarele diesel si motoarele diesel?
O alta diferenta intre cele doua este si puterea si forta pe care o dezvolta. Motoarele diesel produc mai multa forta, motiv pentru care sunt utile in special atunci cand e vorba de greutati mari, de asta la inceput erau folosite in mare parte pe masinile comerciale, care transportau greutati mari.