Wat voor opleiding voor politie?

Published by Charlie Davidson on

Wat voor opleiding voor politie?

Diploma-eisen Mbo-4-opleiding Allround politiemedewerker: minimaal een diploma vmbo gemengde of theoretisch leerweg (let op: bij sommige korpsen geldt als eis minimaal een mbo-4- of havo-diploma). Politiekundige bachelor: minimaal een mbo-4- of havo-diploma.

Welke HBO opleiding voor politie?

​In de hbo-politieopleiding worden studenten breed opgeleid om aan de slag te gaan in de frontlijn van het operationele politiewerk in de wijk. De lessen zijn beroepsgericht en worden gegeven door vakspecialisten op de Politieacademie in Apeldoorn.

Welk niveau voor bereden politie?

Er zijn opleidingen op verschillende niveaus. Zo kun je op het MBO de opleiding Politiemedewerker doen om agent te worden of de opleiding Allround politiemedewerker om hoofdagent te worden. Op het HBO kun je de master Criminal Investigation doen om recherchekundige te worden. Tijdens je opleiding ontvang je al salaris.

Hoe word ik inspecteur bij de politie?

Om bij de politie te werken solliciteer je eerst bij een bepaald korps. Vervolgens doorloop je een uitvoerige selectieprocedure, waarbij je zowel fysiek, medisch als psychologisch onderzocht wordt. Je kunt van reguliere agent doorgroeien tot inspecteur, aangezien er geen specifieke opleiding tot inspecteur bestaat.

Wat voor opleiding heb je nodig voor stewardess?

Om stewardess te worden moet je minimaal MAVO en een MBO opleiding hebben gedaan. Je moet in ieder geval goed Engels kunnen spreken dus het is handig als je dat in het pakket hebt. Een andere taal is makkelijk, maar hoeft niet perse.

Wat voor opleiding heb je nodig voor architect?

Hoe word je Architect ? De meest voor de hand liggende studie om architect te worden, is de studie Bouwkunde op hbo of wo niveau. Bouwkunde kun je volgen aan verschillende (technische) instituten in Nederland. In de afstudeerfase kies je dan voor de richting Architectuur.

Welke hbo opleiding voor Criminologie?

Waar kan jij terecht als je Criminologie wilt studeren? HBO Bachelor, WO Bachelor en WO Master zijn de niveaus waarop jij een opleiding Criminaliteit kunt gaan doen.

Hoe groot moet een politiepaard zijn?

een hoogte hebben van circa 1.65 tot 1.75 meter. Kleine paarden komen daarom niet in aanmerking. liefst vijf tot tien jaar oud zijn. Soms koopt de politie een jonger of ouder paard, als het een heel goed paard is.

Wat moet een paard leren om een politiepaard te worden?

Een paard moet om politiepaard te worden een speciale opleiding volgen. Als een paard geschikt lijkt om politiepaard te worden komt hij twee weken op proef in een speciaal africhtingcentrum. Tijdens de opleiding leert het paard om te gaan met drukte en verkeer. Politiepaarden worden vaak ingezet tijdens voetbalrellen.

Wat houd inspecteur in?

De werkzaamheden van de Inspecteur bestaan uit het plannen, coördineren en controleren van de reguliere politietaken in een bepaald district. De Inspecteur geeft daarnaast leiding aan teams tijdens het oplossen van misdaden of het verlenen van hulp.

Hoe wordt ik inspecteur?

Nadat je voor de selectieproeven geslaagd bent, kan je de opleiding in een van de erkende politiescholen aanvatten. De opleiding voor inspecteur van politie duurt 18 maanden, waarvan 12 maanden opleiding en 6 maanden probatiestage.

Categories: Helpful tips