Hoe verleng ik mijn studenten OV?

Published by Charlie Davidson on

Hoe verleng ik mijn studenten OV?

Vernieuw online je OV-chipkaart Een vernieuwde OV-chipkaart aanvragen doe je online via OV-chipkaart.nl. Hiervoor betaal je 7,50 euro. Het saldo van je oude OV-chipkaart ontvang je binnen 15 dagen nadat je OV-chipkaart is verlopen op je bankrekening. Je vernieuwde OV-chipkaart ontvang je binnen drie werkdagen thuis.

Kun je studiefinanciering verlengen?

U kunt verlenging van de prestatiebeurs aanvragen als: u wel een diploma kunt halen, maar niet binnen de duur van uw prestatiebeurs, en. de studievertraging het directe gevolg is van bijzondere medische omstandigheden.

Hoelang is mijn studenten OV nog geldig?

Voor hbo of universiteit hebt u 5 jaar recht op het studentenreisproduct. Duurt uw opleiding langer dan 4 jaar? Dan kunt u meer dan 5 jaar recht hebben op het studentenreisproduct.

Hoe kan ik zien of mijn studentenreisproduct is stopgezet?

Hoe kan ik controleren of mijn studentenreisproduct is stopgezet? Na het stopzetten van je studentenreisproduct bij de ophaalautomaat krijg je een bevestiging van het stopzetten op het beeldscherm te zien. Controleer altijd nog via Mijn DUO of het stopzetten daadwerkelijk goed is gegaan.

Kan ik mijn studenten OV gebruiken?

U kunt reizen vanaf het moment dat u staat ingeschreven. Dit is meestal vanaf 1 augustus op het mbo en vanaf 1 september voor hbo en universiteit. Dan mag u reizen vanaf de maand die volgt op uw aanvraag. Alleen als u op de 1e dag van de maand hebt aangevraagd, mag u diezelfde maand nog reizen.

Waarom doet mijn studenten OV kaart het niet?

De mogelijke oorzaken dat het niet lukt, zijn: Je gebruikt een (te) oude versie van je browser: een recentere versie van je browser downloaden kan het probleem oplossen. Je kaart is al gekoppeld: heb je het studentenreisproduct tijdelijk stopgezet en heb je GEEN nieuwe OV-chipkaart?

Wat als je niet binnen 10 jaar afstudeert?

U kunt verlenging van de diplomatermijn aanvragen als: u wel een diploma kunt behalen, maar niet binnen de ‘diplomatermijn’ (10 jaar), en. de studievertraging het directe gevolg is van bijzondere medische of niet-medische omstandigheden.

Hoe weet ik of mijn studenten OV geactiveerd is?

Heb je jouw studentenreisproduct op 1 februari aangevraagd en is jouw ingangsdatum 1 september. De ophaaldatum van het studentenreisproduct kan je terugvinden op Mijn DUO. Wij sturen jou een e-mail zodra het studentenreisproduct klaarstaan op de automaat!

Is mijn OV stopgezet?

Zet je studentenreisproduct stop bij een ophaalautomaat op het station. Of bijvoorbeeld in een supermarkt. We laten je nu zien hoe het stopzetten bij een ophaalautomaat op het station werkt. Op het scherm krijg je de melding: ‘Het volgende is op uw OV-chipkaart stopgezet: studentenreisproduct’.

Heb ik studentenreisproduct?

Voorwaarden. U krijgt een studentenreisproduct als u een voltijdopleiding doet aan mbo, hbo of universiteit, ook als u nog geen 18 bent. U moet jonger zijn dan 30 als uw studiefinanciering ingaat. Ook niet-Nederlanders kunnen het studentenreisproduct krijgen.

Categories: Users' questions