Hoeveel steken opzetten voor babysokjes?

Published by Charlie Davidson on

Hoeveel steken opzetten voor babysokjes?

Je houdt 30 steken over. Brei nu een volledige naald rechts, een volledige naald averechts, een volledige naald rechts , een volledige naald averechts, naald rechts en tenslotte volledige naald averechts (6 naalden in totaal).

Hoeveel wol nodig voor babysokjes?

Bij de benodigde materialen vind je dat je 4-draads sokkenwol nodig hebt. Er is speciale sokkenwol voor babysokken.

Hoe brei je een sok met 2 naalden?

Re: Sokken breien op 2 naalden In wezen heel simpel.. gewoon het patroon gebruiken wat je ook zou gebruiken voor sokken op 4 naalden. I.p.v. de steken te verdelen over 3 naalden, gewoon opzetten op 1 naald en dan heen en weer breien.

Hoeveel steken opzetten voor sokken breien?

opzetten en boord Zet verdeeld over 3 naalden 60 steken op (of het aantal volgens de maattabel). Dat is dus 3 maal 20 steken. Brei in een boordpatroon zo’n 20 toeren en brei vervolgens in tricotsteek zo’n 40 à 50 toeren. Je bent helemaal rond als je weer bij het draadje van de opzet bent geëindigd.

Welk garen voor babysokjes?

Katia Merino Baby: een super zacht garen dat niet kriebelt en daarom ideaal is voor het maken van babykleding. Extra pluspunt: het garen is superwash behandeld, waardoor het in de wasmachine én wasdroger mag. Go Handmade Soft: deze mix van katoen, bamboe en acryl voel licht, luchtig en zacht aan.

Welke wol voor babysokjes?

Merino wol heeft een zeer fijne, luchtige structuur waardoor de wol super zacht is en geschikt voor de gevoelige babyhuid. Gebruik voor baby kleding zoals een baby vestje, een babytruitje, baby slofjes of babymutsje, de dunnere baby wol. Dan valt het lekker soepel en blijft je kleine comfortabel warm.

Welke rondbreinaald voor sokken?

Rondbreien met een rondbreinaald

 1. 20 cm: dit is bedoeld voor sokken, mouwen van een trui of vest kan ook natuurlijk.
 2. 40 cm: een muts of babytruitje.
 3. 60 cm: kinderkleding, kleine maat trui of vest.
 4. 80 cm: grotere maat trui of vest, magic loop.
 5. 100 cm: extra grote maat trui of vest, dekentjes (plat), magic loop.

Hoeveel steken voor sokken?

Hoeveel steken opzetten voor sokken maat 44?

Wat heb je nodig om sokken te breien?

Voordat je deze sokken kan gaan breien heb je natuurlijk een aantal dingen nodig.

 1. Het patroon voor de makkelijke sokken (uitgeprint of digitaal)
 2. 100 g sokkenwol (1 grote bol of 2 bolletjes van 50 g) voor sokken tot maat 46.
 3. Breinaalden naar keuze van 2,5 mm.
 4. Maasnaald (met stompe punt)
 5. Schaar.
 6. Wolwasmiddel.

Welk garen voor vest?

Voor je gaat breien of haken is het belangrijk om je persoonlijke voorkeur/behoefte goed te kennen! Doe mij maar een oversized trui met een hoog fluffy gehalte! In dat geval kies je best voor een garen dat voor minstens de helft uit mohair bestaat. Mohair-garens hebben de eigenschap “harig” en zacht te zijn.

Wat voor garen voor haken?

Wol: kies je voor wol om je deken te haken dan weet je zeker dat je een heerlijke warme deken krijgt. Waar je wel rekening mee moet houden is dat wol kan kriebelen. Wol moet veelal op de hand worden gewassen. Katoen: kies je voor katoen om je deken te haken dan krijg je een mooie strakke deken.

Categories: Trending