Wat doet een buitenvoeler?

Published by Charlie Davidson on

Wat doet een buitenvoeler?

Een buitenvoeler is een klein doosje dat aan de gevel wordt geplaatst, waarmee continu de buitentemperatuur wordt gemeten. De buitenvoeler hangt best aan meest noordelijk gerichte buitenmuur, uit de zon. De buitenvoeler stuurt de ketel zodat hij steeds op de laagst mogelijke watertemperatuur kan werken.

Welke thermostaat bij welke ketel Vaillant?

Opentherm: N.V.T. (RF2) (1) kan vanaf jan 2013 communiceren met de draadloze thermostaten (T87RF2025 Round RF / DTS92 / CMS927). Een aparte zender plaatsen is dus niet meer nodig.

Wat is de stooklijn?

Hoe kouder het buiten is, hoe hoger de cv-watertemperatuur dus wordt. Wordt het buiten warmer, dan daalt de cv-watertemperatuur. De relatie tussen buitentemperatuur en cv-watertemperatuur is dus lineair, of kan m.a.w. in een lijn uitgedrukt worden, de zogenaamde stooklijn.

Welke stooklijn kiezen?

De juiste stooklijn is afhankelijk van vele factoren en is niet voor elk gebouw hetzelfde. Naast de gewenste temperatuur in de ruimtes en de buitentemperatuur spelen ook de vermogensbehoefte van de ketel en de isolatie van het huis een rol.

Is een buitenvoeler nodig?

Een weersafhankelijke regeling van je cv-ketel is een must om energie te besparen. Hierdoor treedt je ketel pas in werking als het echt nodig is. Een oudere installatie zonder buitenvoeler zou een constante temperatuur aanhouden om bij het minste warmteverlies telkens weer aan te slaan.

Hoe werkt vloerverwarming met buitenvoeler?

Een weersafhankelijke regeling staat in verbinding met een buitenvoeler die continu inspeelt op de buitentemperatuur. Hierdoor ‘weet’ uw verwarmingsketel wanneer het buiten kouder wordt. Deze regeling ‘denkt mee’ en zorgt zo voor een optimale regeling van uw verwarmingsinstallatie.

Welke slimme thermostaat voor Vaillant?

De vSMART is een strak vormgegeven draadloze thermostaat voor Vaillant cv-ketels. Met behulp van de gratis app kan de vSMART eenvoudig worden bediend op meerdere smartphones of tablets tegelijkertijd. De vSMART is overal in huis draadloos te plaatsen.

Wat is Vaillant eBUS?

De draadloze thermostaat van de Duitse ketelfabrikant werkt vooralsnog enkel op de eigen toestellen via het eigen eBUS-protocol. Dit betekent wel dat hij de ketel modulerend aan kan sturen.

Wat is weersafhankelijk stoken?

Een weersafhankelijke regeling zorgt ervoor dat de temperatuur van het cv-water wordt afgestemd op de actuele buitentemperatuur. Voordelen hiervan zijn: De gemiddelde temperatuur van het cv-water is lager, waardoor de ketel met een hoger rendement warmte kan opwekken.

Welke kabel buitenvoeler?

rotor. Anna wrote: is een gewone 3G x 1.5 goed om je buitenvoeler aan te sluiten.

Welke aanvoertemperatuur vloerverwarming?

De maximale temperatuur van de watergeleiding is 40 graden bij vloerverwarming. Het is niet de bedoeling dat je dit gebruikt als startinstelling. In de praktijk zien we eindinstellingen tussen de 30 en 40 graden waarmee mooie resultaten worden behaald.

Waarom buitenvoeler cv?

In deze combinatie (buitensensor en thermostaat in woonkamer) zorgt de cv-ketel er primair voor dat de luchttemperatuur overeenkomt met de ingestelde temperatuur van de thermostaat, maar zal daarvoor trachten de watertemperatuur die door de radiatoren stroomt zo laag mogelijk te houden uit efficiency overwegingen.

Categories: Blog