Kan ik me in Nederland verzekeren als ik in het buitenland woon?

Published by Charlie Davidson on

Kan ik me in Nederland verzekeren als ik in het buitenland woon?

Als u in Nederland werkt, bent u verplicht een zorgverzekering in Nederland af te sluiten. Ook als u in het buitenland woont. U kunt dus gewoon uw Nederlandse zorgverzekering aanhouden. Als u in een verdragsland woont, moet u zich wel aanmelden bij een verzekeraar in uw woonland.

Is je zorgverzekering geldig in het buitenland?

Als u op vakantie gaat naar het buitenland, blijft u verzekerd voor zorg. Iedereen die een Nederlandse zorgverzekering heeft, heeft werelddekking. Soms dekt uw zorgverzekering sommige kosten niet of niet helemaal. Misschien heeft u een aanvullende verzekering of reisverzekering nodig.

Wat dekt de basisverzekering in het buitenland?

Basisverzekering. Je basisverzekering vergoedt medisch noodzakelijk zorgkosten overal ter wereld tijdens een vakantie of op (door)reis in het buitenland. Het gaat hier alleen om zorg, behandelingen of medicijnen die niet kunnen wachten tot terugkeer in Nederland.

Hoe lang mag ik in het buitenland verblijven zorgverzekering?

De wet staat toe dat je jouw Nederlandse zorgverzekering opzegt. Hiervoor gelden echter wel een aantal voorwaarden: Je verblijft binnen een periode van 12 maanden minimaal 8 maanden in het buitenland. Deze periode hoeft niet perse aaneengesloten te zijn.

Wat is een internationale zorgverzekering?

Een internationale zorgverzekering is een privéverzekering voor de zorg. Deze kunt u afsluiten als u (tijdelijk) in het buitenland gaat wonen of op reis gaat.

Is CAK verplicht?

En verhuist u naar of woont u in een verdragsland? Dan moet u zich via het CAK verzekeren voor ziektekosten. Dat bent u wettelijk verplicht. U heeft dus niet de keuze om zelf een zorgverzekering te regelen.

Wat valt onder spoedeisende hulp in het buitenland?

Als je in het buitenland bent, kan het voorkomen dat je direct medische zorg nodig hebt. Bijvoorbeeld dat je in het ziekenhuis moet worden opgenomen (al dan niet met de ambulance). Als deze zorg niet kan wachten tot je weer in Nederland bent, noemen we dit medisch noodzakelijk of spoedeisende hulp.

Wat kost een internationale zorgverzekering?

Voorbeelden van de premie bij verschillende situaties en dekkingshoogte

LEEFTIJD LAND TIJDELIJK
37 jaar Singapore €90 per maand
42 jaar USA €180 per maand
55 jaar Mexico €175 per maand
65 jaar Indonesië €340 per maand

Wat dekt reisverzekering FBTO?

Je bent met de FBTO Reisverzekering verzekerd voor bijvoorbeeld hulp en onverwachte kosten op reis. Ook je bagage is verzekerd. Je bent verzekerd vanaf het moment dat je uit huis vertrekt naar je vakantiebestemming tot het moment dat je weer thuis bent.

Wat valt onder spoedeisende hulp buitenland?

Wie betaalt repatriëring?

Voor kosten die de luchtvaartmaatschappij niet draagt, moeten reizigers in principe zelf instaan, voor zover de overheid (lokaal, nationaal, Europees) daar niet in tussenkomt (bv. voor quarantaine of repatriëring). Eventueel kunnen de reizigers hun verzekeraar aanspreken.

Wat kost een internationale ziektekostenverzekering?

De hoogte van de premie op een internationale ziektekostenverzekering wordt vooral sterk bepaald door leeftijd en woonland….Voorbeelden van de premie bij verschillende situaties en dekkingshoogte.

LAND USA
BUDGET DEKKING €270 per maand
MEDIUM DEKKING €325 per maand
TOP DEKKING €440 per maand
TIJDELIJK €180 per maand

Categories: Trending