Wat zeg je als het iemand zijn sterfdag is?

Published by Charlie Davidson on

Wat zeg je als het iemand zijn sterfdag is?

‘Gecondoleerd met uw verlies’ of ‘veel sterkte de komende tijd’ is altijd goed. Kent u de nabestaanden beter, dan kunt u natuurlijk iets persoonlijkers zeggen. Als u de juiste woorden kunt vinden. Bedenk dat ook alleeneen omhelzing voldoende kan zijn om uw medeleven te tonen en iemand sterkte te wensen.

Hoe sterfdag herdenken?

Spreek af en herdenk Spreek dan bijvoorbeeld elk jaar op zijn/haar sterfdag af met andere die dicht bij hem/haar stonden. Bijvoorbeeld door samen te dineren of te borrelen. Haal samen herinneringen op, deel een lach en traan. Dit geeft een gevoel van verbondenheid.

Wat zeg je op sterfdag kind?

“Mensen voelen zich machteloos in zo’n situatie en willen heel graag iets doen.

 • * Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen, maar ik leef met je mee.
 • * We zullen hem/haar nooit vergeten / Ik weet dat hij/zij altijd bij je is.
 • * Ik bel je elke avond even op.
 • Meepraten over het verliezen van een kind?
 • Wat zeg je op de begrafenis van je moeder?

  Je bent en blijft mijn moeder en in mijn hart ben je altijd bij mij. Geen tijd met jou was ooit genoeg, jouw laatste reis kwam veel te vroeg. Groot was je liefde, groot is ook het gemis en verdriet, maar ik zal je nooit vergeten en altijd denken aan de fijne herinneringen die je achterliet.

  Wat stuur je op de verjaardag van een overledene?

  Wens iemand sterkte Je kunt er wel vanuit gaan dat de verjaardag een moeilijke dag is. Hij of zij heeft verdriet om degene die er niet bij is. Wens iemand daarom ook sterkte toe. Ben je gelovig en weet je dat hij of zij ook gelovig is dan kun je iemand ook Gods rust of kracht toewensen.

  Hoe te reageren op overlijdensbericht?

  Wat kan ik dan wel zeggen als iemand overleden is?

  • Sterkte.
  • Ik ben er stil van.
  • Achter elke traan van verdriet, schuilt een glimlach vol herinneringen.
  • Ik wil je laten weten dat ik aan je denk.
  • Het is onmogelijk om iemand te vergeten, die zoveel gaf om te herinneren.
  • Nooit meer hier, maar altijd in ons hart.

  Wat doen op verjaardag overledene?

  Verjaardag van een overledene herdenken: 10 tips

  • Organiseer een feestje voor familie en vrienden.
  • Wat te doen op de verjaardag van een overledene: de natuur in gaan.
  • Verjaardag in de hemel: bezoek het graf.
  • Doe iets wat de overledene leuk vond.
  • Maak een herinneringendoos met tastbare herinneringen.
  • Plant een boom.

  Wat kun je doen ter nagedachtenis?

  15 ideeën voor unieke gedenkobjecten

  • (Lappen)kussen en dekentje. Met de kleding van een overleden dierbare kun je erg veel doen.
  • Lappen knuffelbeer.
  • Een plantje uit een bloeikaart of confetti.
  • Herinneringssieraden.
  • Een boekje met herinneringen.
  • Foto in glas.
  • Speciale kaarsen en kaarshouders.
  • Speciale beeldjes.

  Wat zeg je bij het overlijden van iemand na 1 jaar?

  Sterkte wensen 1 jaar na overlijden, enkele teksten: Lieve persoon. ik begrijp dat dit een moeilijke dag voor je is en ik wil op deze manier aan je laten weten dat ik er voor je ben. Heel veel sterkte vandaag.

  Wat zeg je in een afscheidsspeech?

  De inhoud van de speech

  • Hoe ben je in dienst gekomen wanneer, waarom, hoe ging het er in die tijd aan toe, vertel een leuk voorval/anekdote uit die tijd.
  • Waar zijn we met z’n allen naar toe gegroeid, wat heb je zoal meegemaakt, wat is er allemaal veranderd.
  • Wat is er bereikt en wat denk je van de toekomst.

  Wat zet je op verjaardagskaart van iemand die ernstig ziek is?

  Sterkte wensen bij ziekte: teksten voor op een kaart

  • Beterschap! Ik zend jou mijn beste wensen.
  • Daar zijn vrienden voor. Ik vind het heel erg dat je zo ziek bent.
  • Die arm om je heen.
  • Die laatste weg.
  • Een lach en een traan.
  • Eén telefoontje.
  • Het slechte nieuws.
  • Hoeveel je voor me betekent.

  Categories: Contributing