Wat kun je doen tegen een te lage bloeddruk?

Published by Charlie Davidson on

Wat kun je doen tegen een te lage bloeddruk?

Wat kunt u zelf doen?

 1. Gaan zitten of hurken.
 2. Uw benen kruisen en tegen elkaar duwen.
 3. Stevige vuisten maken; ook dit verhoogt de bloeddruk.
 4. Uw billen aanspannen; ook dit verhoogt de bloeddruk.
 5. Probeer te gaan zitten, want u kunt uw klachten niet onderdrukken, en als u blijft staan kunt u flauwvallen.

Waarom daalt mijn bloeddruk?

Als je ligt en dan ineens opstaat, gaat je bloed van je buik naar je benen. Het hart pompt minder bloed rond en vult zich minder goed. Je bloeddruk daalt. Je lichaam reageert door het vernauwen van de bloedvaten.

Wat is het gevaar van een te lage bloeddruk?

Te lage bloeddruk gevaarlijk voor uzelf en anderen Typische kenmerken van een te lage onderdruk zijn bijvoorbeeld flauwte, duizeligheid en sterretjes zien. Is uw bloeddruk of onderdruk echt te laag, dan kunt u flauwvallen. Dit kan uiteraard zorgen voor zeer gevaarlijke situatie, ongelukken en letsel.

Waarom vocht toedienen bij lage bloeddruk?

Voor uw herstel is namelijk snel een adequate behandeling van de bloeddrukdaling vereist. De behandeling van de lage bloeddruk bestaat allereerst uit toediening van vocht via een infuus in uw bloedbaan, zodat de hoeveelheid vocht (bloed) in de bloedvaten op een adequaat niveau komt.

Wat als de onderdruk te laag is?

Wat is een (te) lage onderdruk? Een normale onderuk ligt tussen de 65 mmHg – 85 mmHg. Alles daaronder is dus aan de lage kant. Er zijn mensen die hele lagen onderdrukken hebben (onder de 50 mmHg komt voor, echter wel vrij zeldzaam).

Is een lage bloeddruk erg?

In de meeste gevallen is een lage bloeddruk geen probleem maar het kan wel een aantal onaangename klachten met zich meebrengen. Daarnaast kan het ook een symptoom zijn van een onderliggende aandoening of aanleiding zoals bloedverlies, een trage hartslag of medicijngebruik.

Wat verhoogt de bloeddruk?

Een hogere bloeddruk kan verder komen door:

 • overgewicht.
 • roken.
 • veel zout.
 • veel drop.
 • veel alcohol.
 • vet eten.
 • bepaalde medicijnen, zoals sommige pijnstillers (zoals ibuprofen , naproxen , diclofenac ) of corticosteroïden (prednison)
 • de pil slikken.

Wat als je bovendruk te laag is?

Wanneer de druk erg laag is (bijvoorbeeld rond de 100 mmHg) dan kan dat wat ongemakken creëren zoals bijvoorbeeld duizeligheid. Maar dat is verder niet schadelijk voor uw gezondheid. Er is daarom ook niet een concreet behandelplan wanneer de bovendruk te laag is.

Wat is een gevaarlijk lage hartslag?

Een gezond hart slaat 60 tot 100 keer per minuut. Deze frequentie is nodig om zuurstofrijk bloed naar uw lichaam te pompen. Patiënten met bradycardie hebben een hartslag die langzamer is dan 60 slagen per minuut, wat vaak duizeligheid, kortademigheid en zelfs flauwvallen tot gevolg heeft.

Wat te eten bij lage bloeddruk?

Kikkererwten en asperges bevatten veel foliumzuur. Een tekort aan foliumzuur kan bloedarmoede veroorzaken en bloedarmoede kan weer de oorzaak zijn van een lage bloeddruk. Als je makkelijk last hebt van een lage bloeddruk, kan het dus helpen om producten met veel foliumzuur te eten, zoals kikkererwten en asperges.

Kunnen medicijnen je bloeddruk verhogen?

Lage bloeddruk verhogen met medicatie Uw bloeddruk verhogen kan onder andere met de volgende medicijnen: Fludrocortison, Pyridostigmine en Domperidon. Fludrocortison en Domperidon worden vooral gebruikt bij een bepaalde vorm van lage bloeddruk genaamd “orthostatische hypotensie”.

Wat betekent een lage bovendruk?

De bovendruk is de druk van het bloed op de bloedvaten op het moment dat het hart samentrekt. Deze hoort in een gezonde situatie ongeveer op 120 te zitten. Vanaf 140 is er sprake van een hoge bloeddruk. Ver onder de 120 is sprake van een lage bloeddruk.

Categories: Users' questions