Waarom opleiding sport en bewegen?

Published by Charlie Davidson on

Waarom opleiding sport en bewegen?

Je maakt van sporten je beroep! Je leert alles over het leiden en ontwikkelen van sport- en bewegingsactiviteiten. Na deze opleiding kun je aan de slag als trainer of coach, sportleider, organisator of instructeur. Bij elke sport die je maar kunt bedenken en met wie je maar kunt bedenken.

Wat kun je worden met sport en bewegen mbo?

Ook komen psychische en sociale aspecten van sport aan bod: sport is een middel om mensen bij elkaar te brengen en mensen voelen zich vaak goed als ze bewegen. Je kunt je met deze opleiding specialiseren als bewegingsagoog, BOS-medewerker, operationeel sport- en bewegingsmanager of trainer/coach.

Wat is een sport en bewegingscoördinator?

De Sport- en bewegingscoördinator houdt zich bezig met het coördineren van sport- en bewegingsactiviteiten, evenementen en projecten.

Wat doe je bij sport en bewegen?

Je organiseert sport- en bewegingsactiviteiten. Je begeleidt mensen in groepen, maar ook individueel. Je werkt als bewegingscoördinator, coach of trainer bij sportverenigingen, revalidatiecentra, gevangenissen, internaten, scholen, gemeente (wijken) of commerciële sportorganisaties.

Hoe lang duurt de opleiding sport en bewegen?

Sport en Bewegen is een voltijdopleiding en duurt vier jaar. Ben je in het bezit van een mbo-diploma niveau 4 van een verwante opleiding, zoals CIOS, of heb je een hbo- of wo-opleiding gevolgd, dan kun je in aanmerking komen voor een verkort studietraject.

Waar kun je de opleiding sport en Bewegen volgen?

MBO opleidingen Sport en Bewegen

  • Coördinator Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl (bol, mbo) Niveau 4. Utrecht. 3 jaar.
  • Sport– en Bewegingscoördinator Amersfoort (bol, mbo) Niveau 4. Amersfoort. 3 jaar.
  • Sport- en Bewegingscoördinator Utrecht (bol, mbo) Niveau 4. Utrecht. 3-4 jaar.

Wat kan je worden met sport opleiding?

Met je bachelor diploma Sportkunde op zak kun je werken als onder andere projectleider, sportmakelaar, event manager, sportadviseur bij een overheidsinstelling, personal coach, beleidsmedewerker bij een sportbond, sport & recreatie of als manager van een sportschool.

Wat kan je worden met CIOS opleiding?

Je kan werken in de georganiseerde sport, bij commerciële sportorganisaties, in de sportieve recreatie en toerisme, in sportontwikkeling en sport voor gehandicapten. Kijk voor vacatures in de sport op www.sportarbeidsmarkt.nl. Je kan ook doorstromen naar het hbo, zoals de Academie voor Lichamelijke Opvoeding.

Waar kun je de opleiding Sport en Bewegen volgen?

Wat is coördinator sport Bewegen en gezondheid?

Dan is coördinator sport, bewegen en gezondheid een beroep voor jou. Je organiseert sportactiviteiten en -evenementen. Daarbij geef je leiding aan medewerkers in je organisatie. Je werkt samen met veel soorten mensen, zoals sporters, trainers, vrijwilligers en sponsors.

Hoe lang duurt sportopleiding?

Wat kun je met sport en bewegen niveau 3?

Je leert alles over het begeleiden en ontwikkelen van sport- en bewegingsactiviteiten. Na deze opleiding kun je aan de slag als trainer/coach, sportleider, organisator of instructeur. Bij elke sport die je maar kunt bedenken en met wie je maar kunt bedenken.

Categories: Trending