Wat mag niet na een terugplaatsing embryo?

Published by Charlie Davidson on

Wat mag niet na een terugplaatsing embryo?

Als je in een IVF- of ICSI behandeling zit, is de terugplaatsing van een embryo een belangrijk en spannend onderdeel….Wat mag je niet doen na terugplaatsing embryo?

 • Rook niet en gebruik geen alcohol of drugs.
 • Leef gezond.
 • Rusten hoeft niet.
 • Gebruik foliumzuur en vitamine D.

Wat kun je zelf doen voor een cryo terugplaatsing?

In haar normale cyclus weet de vrouw niet eens wanneer ze in haar baarmoeder een embryo heeft. Na een terugplaatsing mag u dus alles doen: sporten, zwemmen, reizen en werken, het mag allemaal.

Wat kan ik doen om de innesteling te bevorderen?

Dikke sokken, een dekentje en warm eten en drinken zoals thee helpen. Maar vermijd veel te warm douchen, bezoekjes aan de sauna of hete kruiken. Roken en drugs hebben ook een negatieve impact op de doorbloeding, dus zorg dat zowel jij als je partner hiermee gestopt zijn.

Waarom Pregnyl voor terugplaatsing?

Terugplaatsing in een natuurlijke cyclus Tijdens uw ivf- of icsi-behandeling zorgde de injectie met Pregnyl® (HCG) voor de eisprong en het rijpen van het baarmoederslijmvlies. Dit middel gebruiken wij nu weer om de rijpheid van het baarmoederslijmvlies goed af te stemmen op de leeftijd van uw embryo’s.

Waarom een volle blaas bij terugplaatsing IVF?

WAAROM MOET IK EEN VOLLE BLAAS HEBBEN TIJDENS DE TERUGPLAATSING? De baarmoeder ligt bij de meeste vrouwen wat naar voren gekanteld en is met een echo via de buik niet zichtbaar. Als de blaas gevuld is kan de baarmoeder beter in beeld worden gebracht tijdens de terugplaatsing.

Hoe lang duurt innesteling na terugplaatsing?

Na de bevruchting van de eicel moet het embryo, om te kunnen overleven, zich in de wand van de baarmoeder nestelen, alleen dan kan een zwangerschap ontstaan en blijft hierdoor de menstruatie uit. De innesteling in de baarmoeder vindt 3 tot 5 dagen na de terugplaatsing plaats.

Hoeveel dagen voor terugplaatsing Utrogestan?

Bij zwangerschap gaat u met Progynova en Utrogestan door tot zes weken na de embryotransfer. Foliumzuur blijft u gebruiken tot acht weken na de embryotransfer.

Waarom nestelt de Cryo niet?

Als er nog last bestaat ten gevolge van de stimulatie (het opzwellen van de eierstokken nadien) is rust aangewezen, maar rusten zal de kansen op innesteling van embryo’s niet vergroten.

Wat kan er misgaan bij de innesteling?

Bij een mislukte innesteling is er vaak al iets fout gegaan in de celdeling van de eicel, maar het kan ook liggen aan de kwaliteit van het baarmoederslijmvlies, bijvoorbeeld doordat de doorbloeding niet helemaal goed is. Soms lukt de innesteling keer op keer niet, waardoor je moeite hebt om zwanger te worden.

Wat kun je doen om vruchtbaarheid te bevorderen?

Vruchtbare tips voor jou

 1. Eet gezonde en gevarieerd.
 2. Vermijd roken, alcohol en drugs.
 3. Neem zo min mogelijk light-producten.
 4. Beweeg voldoende.
 5. Zorg voor een gezond gewicht.
 6. Drink niet te veel cafeïnehoudende dranken, zoals koffie, thee en cola.
 7. Pas op met medicijngebruik.
 8. Zorg voor ontspanning.

Waarom terugplaatsing op dag 5?

Het mogelijke voordeel van de dag 5 terugplaatsing is dat alleen de sterke embryo’s doorgroeien. Hierdoor is er waarschijnlijk een hogere kans op de geboorte van een kind en kan een dag 5 embryo sneller tot een zwangerschap leiden.

Hoeveel dagen na Pregnyl terugplaatsing Cryo die ontdooit is?

De terugplaatsing van het cryo-embryo vindt doorgaans 7 dagen na deze injectie plaats. Een injectie met Pregnyl® is niet nodig wanneer uit de bloedafname blijkt dat er een piek is van het luteïniserend hormoon (= LH). Deze piek leidt immers tot de eisprong. De terugplaatsing gebeurt dan 5 à 6 dagen na deze LH-piek.

Categories: Trending