Welke korrel voor licht opschuren?

Published by Charlie Davidson on

Welke korrel voor licht opschuren?

Welke korrel schuurpapier moet ik gebruiken?

Materiaal Grof schuren Fijn schuren
Licht schuren (geschilderd oppervlak) P180 P400
Roest verwijderen dmv schuren P 40 P120
Verf verwijderen P 40 P80
Herstellen van verf P120 P240

Hoe schuurt een schilder?

Voor het licht opschuren van een gewone verflaag kun je het beste nog fijner schuurpapier gebruiken (korrel 240 tot 400) of een schuurblok (korrel 320). Verwijder het schuurstof voor je gaat aflakken of verven. Eerst met een zachte borstel, daarna kun je het oppervlak afnemen met een iets vochtige doek.

Welk schuurpapier tussen twee verflagen?

Korrel P220 (fijn) voor het opschuren en van oude verflagen en tussen de lagen in. Korrel P240 (fijn) voor het opschuren en van oude verflagen en tussen de lagen in. Korrel P320 (zeer fijn) voor het opschuren en voor het schuren tussen nieuwe lagen in.

Welk schuurpapier voor deur?

Fijn schuurpapier (korrel 240) is prima te gebruiken voor het schuren tussen verflagen. Middel schuurpapier (korrel 120) kun je gebruiken voor het goed opschuren van intacte verflagen. Hiermee schuur je het oppervlak even goed ruw, maar hoef je niet helemaal door te schuren.

Welke korrel schuurpapier voor beton?

Warm beton gaat uiteindelijk ten koste van je schuurpapier; dat slijt een stuk sneller. Om dat tegen te gaan, kan je dus het beste water gebruiken. Verder is het van belang om schuurpapier te kiezen met een grove korrel. Beton is een stug materiaal en daardoor kan je het beste bijvoorbeeld P40, P60 of P80 gebruiken.

Welke korrel heb ik nodig?

Grof schuurpapier (korrel 60) is geschikt voor het grove schuurwerk. Bijvoorbeeld het verwijderen van roest of het verwijderen van een oude, bladderende verflaag. Middelgrof schuurpapier (korrel 80 – korrel 120) gebruik je voor het afronden van hoeken en het fijner schuren vóór het schilderen.

Waarmee kozijnen ontvetten voor schilderen?

Voor dat u het kozijn gaat schuren, is het belangrijk deze stofvrij te maken en te ontvetten. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van lauw water met een dopje ammonia. Door het vetvrij maken van uw kozijn kan de aan te brengen verflaag zich goed hechten.

Hoe lang na schuren verven?

Bij teveel schuren, en helemaal met schuurmachines, ga je namelijk al snel door de oude verflaag heen. Dan moet je de kaal geschuurde plekken eerst weer behandelen met grondverf, die moet eerst weer drogen en dan moet je alsnóg schuren voordat je kunt schilderen.

Welke korrel voor kozijnen?

Dan kun je bepalen of je het kozijn moet schuren en met welk schuurpapier je dit moet doen. Bij een intacte oude laklaag volstaat het schuren met schuurpapier korrel 240-320. Bij ongeschaafd hout is het verstandig om te schuren met schuurpapier van korrel 180. Bij geschaafd hout hoef je uiteraard niet te schuren.

Welke korrel schuren voor blanke lak hout?

Schuur het hout grof in de richting van de houtnerf met middelgrof schuurpapier (korrel 150-180). Maak het oppervlak daarna stofvrij met een kleefdoekje. Om een optimale kantendekking te krijgen rond je ook de scherpe hoeken en randen af.

Welk schuurpapier voor muur?

Korrel 180 en 220 zijn ideaal om mee te werken op een gestucte muur. Te grof schuurpapier zoals korrel 80 laat krassen achter en te fijn schuurpapier zoals bijvoorbeeld korrel 400 heeft weer geen effect.

Welk schuurpapier voor buitenkozijnen?

Bij een intacte oude laklaag volstaat het schuren met schuurpapier korrel 240-320. Bij ongeschaafd hout is het verstandig om te schuren met schuurpapier van korrel 180. Bij geschaafd hout hoef je uiteraard niet te schuren.

Categories: Users' questions